Welkom bij de wintersport reisorganisatie naar de Franse Alpen

Skien in Frankrijk met TOT

Denkt u aan...?

Naast uw accommodatie en uw skipas kunt u uw reis nog completer maken. Wat denkt u van een sterke prijs-kwaliteitverhouding voor skihuur? U regelt en rekent af in Nederland en laat in Frankrijk uw ski's aanmeten door een professional. U bent bovendien tientallen Euro's goedkoper uit dan ter plaatse! Uw skiles, niet onbelangrijk om vooraf geregeld te hebben. U denkt aan privé-les? Vraag ons om de juiste adressen. Wij wijzen u graag op onze aantrekkelijke restaurant en cater arrangementen. Kijk bij de bestemming van uw keuze voor de mogelijkheden. Tot slot vindt u hieronder een overzicht van de belangrijkste verzekeringen.

Skiles

Leer uw favoriete skisport met een doorgewinterde professional die de sneeuw en de natuurlijke omgeving op zijn duimpje kent! Welk niveau u ook heeft, de instructeurs staan klaar om hun liefde voor de skisport en hun streek aan u over te dragen. De skileraar is de ideale persoon om mee te leren skiën of om nieuwe skisporten te ontdekken. Ook kunt u via de skischool bijvoorbeeld in alle veiligheid fabelachtig mooie tochten buiten de pistes maken. De beginnende skiër adviseren wij zeker om les te nemen. U zult merken dat u meer van het skiën kunt genieten als u enkele simpele basistechnieken beheerst. Een goed begin is het halve werk!

Skihuur


Geen gesleep met ski's? Of eerst uitproberen welke ski's en schoenen u het beste bevallen? Dan kunt u bij SkieninFrankrijk.nl uw skimateriaal huren en uw materiaal ter plaatse ophalen tegen inlevering van uw voucher. Als u zelf al skischoenen heeft, kunt u ook alleen ski's of alleen een snowboard huren. Voor al het huurmateriaal garanderen wij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De tarieven liggen ter plaatse veel hoger! U profiteert bovendien van een snelle en vakkundige service.

6=7

Als gast van SkieninFrankrijk kunt u uw materiaal op zaterdag van aankomst ophalen en het vrijdag voor vertrek weer in leveren. De 7e dag wordt u gratis aangeboden door SkieninFrankrijk.

Espoir (ski's voor kinderen)

Deze categorie geldt voor kinderen tot 12 jaar met ski's tot maximaal 150 cm.

Champion (snowboards voor kinderen)

Deze categorie geldt voor kinderen tot 12 jaar die willen snowboarden.

Helm

U huurde ter plaatse een dure helm of nam een eigen helm mee? Regel het dit jaar vooraf voor een scherpe prijs bij SkieninFrankrijk!

Eco

De huurset uit de ‘Eco’ klasse is geschikt voor beginnende skiërs of iets gevorderde skiërs.

Evolution

In de klasse 'Evolution' vindt u de betere carveski's en basic snowboards, met of zonder schoenen. Voor snowboarders gelden zowel soft- als hardboots, zolang de voorraad strekt.

Sensation

In deze klasse vallen de topski’s en snowboards met of zonder topschoenen. Het is nieuw of zeer recent in de verhuur gegeven materiaal. In deze categorie kunt u van maandag tot en met vrijdag 3 keer materiaal wisselen zonder toeslag te betalen, deze service is wel afhankelijk van de beschikbaarheid in de zaak ter plaatse. Dit is de ideale klasse voor de vergevorderde skiër of snowboarder.

Excellence

De Excellence klasse is bedoeld voor de vergevorderde Freeride skier of Freeride snowboarders, tevens zijn er diverse off piste modellen in deze categorie. U heeft de keuze uit de nieuwste topmodellen en gedurende de week (bij afname van minimaal 6 dagen) heeft u de gelegenheid 3 keer te wisselen met een max van 1x per dag. Deze service is afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijzen per persoon 3 dgn 4 dgn 5 dgn 6=7 dgn 8 dgn
Ski's Eco 30 40 45 50 65
Ski's & schoenen Eco 40 50 55 60 80
Ski's/snowboard Evolution 50 55 65 70 90
Ski's/snowboard & sch. Evolution 60 70 80 90 110
Ski's/snowboard Sensation 60 70 85 95 115
Ski's/snowboard & Sch. Sensation 70 90 105 120 155
Ski's/snowboard Excellence 70 80 95 110 135
Ski's/snowboard & Sch. Excellence 80 110 125 145 180
Kinderski's Espoir 30 30 35 40 55
Kinderski's & Sch. Espoir 40 40 45 50 65
Kindersnowboards Champion 30 40 45 50 65
Kindersnowboards & sch. Champion 40 50 55 60 80
Helm voor kinderen 10 11 13 15 20
Helm voor volwassenen 20 20 25 30 45

Liftpas

Bij de meeste bestemmingen hebben wij voor u een 6-daagse liftpas meegerekend in de arrangementsprijs. U profiteert hiermee van het prijsvoordeel via SkieninFrankrijk. Uw liftpas gaat standaard in op de dag na aankomst, maar bij SkieninFrankrijk kunt u ook uw liftpas in laten gaan op de dag van aankomst, en profiteren van de rust op de piste op de wisseldag. De skipas is te verlengen met 1 of 2 dagen of uit te breiden naar een groter gebied. De speciale prijs voor de 7e en 8e dag geldt uitsluitend als u deze in Nederland reserveert. Kinderen en senioren ontvangen een korting op de pakketprijs. Kinderen onder 5 jaar en reizigers boven de 75 jaar kunnen ter plaatse vaak gratis of voor een kleine vergoeding een pas ophalen, daarom worden deze reizigers door ons als een gratis reiziger in de boeking opgenomen. Indien u geen liftpas wilt, ontvangt u van ons een zogenaamde niet-skier korting. De exacte kortingen en toeslagen vindt u terug bij de betreffende bestemming of bij de prijstabel van de accommodatie.

Restaurant

Als u in Nederland via SkieninFrankrijk uw diner reserveert profiteert u van de voordelige prijs. Ter plaatse zijn de prijzen in de restaurants veel hoger en bovendien heeft u het voordeel dat uw plaats gereserveerd is in het restaurant. Zeker in het hoogseizoen is het niet altijd eenvoudig om een goede plaats te bemachtigen. Kijk bij de bestemming van uw keuze voor de diverse mogelijkheden.

Verzekering

Ons bedrijf is agent van Europeesche Verzekeringen. Wij bieden u alle verzekeringen op reisgebied. Uiteraard de standaard (aflopende) annuleringsverzekering en standaard (aflopende) reisverzekering met wintersportdekking. Daarover leest u hieronder alle informatie. Voor verzekeringsoplossingen die zijn afgestemd op uw eigen wensen en omstandigheden bent u bij ons ook aan het goede adres. Wij bieden maatwerk als het gaat om doorlopende verzekeringen. U zult verrast zijn hoe snel u een doorlopende verzekering al terug verdient. Als u meer wilt weten over onze verzekeringen, bel of mail dan met onze specialist Jentine Groeneveld-Dibbits. U kunt rekenen op de beste service. Verzeker u van een zorgeloze reis!

Annuleringsverzekering


Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij de reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Bij last minute boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om juist dan een annuleringsverzekering af te sluiten. Niet alleen omdat de annuleringskosten kort voor vertrek erg hoog zijn, maar vooral omdat de verzekering ook de niet gebruikte reisdagen dekt. Dus niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en de reis, maar ook de kosten wanneer de vakantie moet worden afgebroken. De dagen die u noodgedwongen mist, worden immers ook vergoed! De Annuleringsverzekering is uiterst compleet en kent ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.

Annulering of Allrisk Annulering: aan u de keus

Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, en daarnaast mag u zelf een reden bepalen waarom u niet op vakantie wilt. Bijna iedere reden is geldig, vraag ons naar de voorwaarden. Bij deze variant geldt dat u een eigen risico van 25% van uw annuleringskosten heeft.

Dekking Annulering Allrisk Annulering
Vergoeding annulering om redenen genoemd in voorwaarden kostprijs kostprijs
Vergoeding annulering om aanvullende redenen - 75% van de annuleringskosten
Ziekenhuisopname (minimaal 1 overnachting) reissom per dag reissom per dag
Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden reissom per dag reissom per dag
Eerdere terugkeer om aanvullende redenen - 75% van de annuleringskosten

Uitval van waarnemers

Dat u met een gerust hart kunt annuleren wanneer er zich thuis, binnen uw familie, nare ontwikkelingen voordoen, is volkomen logisch. Maar wat als er iets gebeurt met degene die op uw huis en huisdieren past? Of met degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie? Of met een vriend of vriendin die plotseling ernstig ziek wordt? Ook dan biedt de Europeesche een oplossing. Voor 1% extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u reden kunnen geven naar huis terug te gaan.

Premie

De premie voor de Annuleringsverzekering is 5,5% van de reissom en voor de Allrisk Annulering 7%. Voor de uitbreiding Waarnemer betaalt u 1% extra per waarnemer. En bij een samengestelde reis wordt eveneens 1% extra premie berekend. De poliskosten bedragen € 3,50. Er is 21% assurantiebelasting verschuldigd over de premie en poliskosten. Voor details verwijzen wij naar de voorwaarden.

Grote gezelschappen

De maximale uitkering voor alle verzekerden samen is ten hoogste de uitkering voor 4 gezinnen (= voordeuren/adressen) óf 9 reisgenoten (geen gezinsleden) verdeeld over alle verzekerden naar verhouding van ieders aandeel in de reissom. U kunt een extra premie van 0,5% (per gezin, geldig voor de 5e en meerdere adressen) afsluiten zodat u bent gedekt tot max. 7 gezinnen óf 12 reisgenoten (geen gezinsleden). Indien u meer dan 7 gezinnen ten opzichte van elkaar wilt verzekeren, krijgt u van ons een offerte of maat.

Reiskostenverzekering


Vakantie.. een heerlijk vooruitzicht. Maar bedenk dat het ook mis kan gaan. Stel, uw bagage wordt gestolen, u wordt ziek of u krijgt een ongeval. Dan geeft de reisverzekering een optimale risicodekking.

Comfort dekking

Bij een Comfortdekking zijn de belangrijke zaken verzekerd, zoals 24-uurs hulp door alarmcentrale SOS International, een ongevallendekking, dekking voor geneeskundige kosten, dekking voor bagage en uiteraard is de premie inclusief een wintersportdekking.

Optimaal dekking

Indien u een Optimaal dekking kiest, heeft u de meest complete reisverzekering. Met de Optimaal dekking zijn belangrijke zaken verzekerd, zoals 24-uurs hulp door alarmcentrale SOS International, een ongevallendekking, dekking voor geneeskundige kosten, dekking voor bagage, dekking voor geld, reis rechtsbijstand en uiteraard is de premie inclusief een wintersportdekking. Daarnaast kunt u rekenen op hogere verzekerde bedrag bagage én 2 jaar nieuwwaarde voor uw bagage en hogere dekkingen voor o.a. telecommunicatiekosten, schade logiesverblijven.

Premie

Comfort dekking € 2,92 *
Optimaal dekking € 3,77 *
* De premies gelden per persoon per dag, inclusief wintersportdekking, ongevallen en medische kosten.
Per boeking wordt € 3,50 aan poliskosten in rekening gebracht.

Reisverzekering

Een zorgeloze vakantie betekent ook: zeker weten dat u goed verzekerd bent tegen eventuele risico' s. En dan is het wel zo prettig dat er op onvoorziene momenten iemand voor u klaar staat. Dat is wat de Europeesche voor u doet met een reisverzekering op maat.

Premie

U betaalt een premie van € 2,92 per persoon per dag voor personenhulp + bagage + geneeskundige kosten + ongevallen + Skiën en snowboarden. De poliskosten zijn € 3,50. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis verzekerd. Op Rechtsbijstand en Hulp en Huur vervoer (optioneel) geldt 21% assurantiebelasting.

Comfort dekking € 2,92 pppd

De Comfort dekking bestaat uit:

 • Personenhulpverlening (inclusief)
 • Bagage (inclusief)
 • Geneeskundige kosten (inclusief)
 • Ongevallen(inclusief)
 • Skiën en snowboarden (inclusief)

Naast de Comfort dekking heeft u de keus uit verschillende uitbreidingen. U betaalt uiteraard alleen voor de uitbreiding die u kiest:

 • Geld (optioneel à € 0,50 pppd)
 • Reis rechtsbijstand (optioneel à € 0,15 pppd)
 • Hulp & Huur vervoermiddel (optioneel à € 17,50 per polis)
 • Extra Sportuitrusting (alleen in combinatie met bagage) (optioneel à € 0,65 pppd)

Optimaal dekking € 3,77 pppd

De Optimaal dekking bestaat uit:

 • Personenhulpverlening (inclusief)
 • Bagage (inclusief)
 • Geneeskundige kosten (inclusief)
 • Ongevallen(inclusief)
 • Skiën en snowboarden (inclusief)
 • Geld (inclusief)
 • Reis rechtsbijstand (inclusief)

Naast de Optimaal dekking heeft u de keus uit verschillende uitbreidingen. U betaalt uiteraard alleen voor de uitbreiding die u kiest:

 • Hulp & Huur vervoermiddel (optioneel à € 17,50 per polis)
 • Extra Sportuitrusting (alleen in combinatie met bagage) (optioneel à € 0,65 pppd)

Personenhulpverlening:

Wanneer u tijdens de reis problemen krijgt, kunt u wereldwijd een beroep doen op de hulplijn. De medewerkers kunnen u met medisch advies terzijde staan en kennen de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in uw vakantieomgeving. Ook voor hulp bij pech of ongeval staat de hulplijn u (in het Nederlands) graag en vakkundig te woord.

Bagage:

Deze is meeverzekerd tot € 3.000 en bij de Optimaal dekking tot € 5.000. Voor bagage niet ouder dan 1 jaar wordt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd. Bij de Topdekking is dit zelfs 2 jaar.

Geneeskundige kosten:

Het komt voor dat uw ziektekostenverzekering in het buitenland onvoldoende dekking biedt. Deze uitbreiding is doorgaans een zeer verstandige keuze.

Ongevallen:

Mocht een ongeluk blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg hebben, dan volgt een uitkering.

Skiën en snowboarden:

Bijna iedere sport is standaard verzekerd wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Staat een vakantie geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie of een survivalweekend, dan is de deze uitbreiding de beste aanvulling om zeker te zijn van de juiste dekking.

Rechtsbijstand:

De kosten die u moet maken voor juridisch advies of begeleiding worden vergoed.

Geld:

Kunt u meeverzekeren tot € 500.

Hulp en Huur vervoermiddel:

Een complete dekking die niet alleen geldt voor personenauto's, maar ook voor kampeerauto's, motorfietsen en scooters. Denk bij deze uitbreiding aan bijvoorbeeld:

 • het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg
 • het toezenden van onderdelen door de hulplijn, bij pech of een ongeval
 • de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer bijvoorbeeld uw auto of motor stuk gaat.

Extra sportuitrusting:

Wie een kostbare sportuitrusting meeneemt, kan het verzekerde bedrag voor bagage uitbreiden met € 2.500. Ook beschadiging, verlies of diefstal van in het buitenland gehuurde sportuitrusting valt onder deze dekking.

Optimaal dekking:

Met de Optimaal dekking heeft u de meest complete reisverzekering, u kunt u ook rekenen op:

 • hoger verzekerd bedrag bagage én 2 jaar nieuwwaarde
 • hoger verzekerd bedrag telecommunicatiekosten
 • hoger verzekerd bedrag schade logiesverblijven
 • hoger verzekerd bedrag tandheelkundige kosten

Dekkingsoverzicht

DekkingsoverzichtComfortOptimaal
Personenhulpverlening kostprijs kostprijs
Extra onvoorziene kosten kostprijs kostprijs
Telecommunicatiekosten € 100 € 150
Extra kosten na een natuurramp € 450 € 450
Schade aan uw vakantieverblijf € 300 € 500
Bagage, totaal (waarvan ten hoogste voor): € 3.000 € 5.000
- Mobiele telefoons, smartphones, max. € 300 € 500
- iPods, tablets, laptops, computer-, foto- en filmapparatuur, max. € 1.500 € 2.500
- Eigen risico per gebeurtenis € 50 € 0
Geld € 500 € 500
Geneeskundige kosten
- gemaakt buiten Nederland kostprijs kostprijs
- gemaakt in Nederland € 1.000 € 1.000
- tandheelkundige kosten € 350 € 500
Reis rechtsbijstand
- binnen Europa kostprijs kostprijs
- buiten Europa (alleen bij werelddekking), per gebeurtenis € 25.000 € 25.000
Ongevallen
- bij overlijden € 25.000 € 25.000
- bij blijvende invaliditeit € 75.000 € 75.000
Skiën en snowboarden zie voorwaarden zie voorwaarden
Hulp & huur vervoermiddel, per vervoermiddel
- pechhulp en kosten om uw voertuig thuis te brengen kostprijs kostprijs
- arbeidsloon bij reparatie langs de weg € 150 € 150
- verzendkosten onderdelen € 150 € 150
- berging, bewaking, stalling en vervoer van uw auto € 1.000 € 1.000
- extra verblijfkosten per dag (maximaal 10 dagen) € 75 € 75
- huur vervangend vervoer per dag (maximaal 30 dagen) € 125 € 125
Extra sportuitrusting (boven het verzekerde bedrag voor de dekking Bagage) € 2.500 € 2.500

Catering

Wilt u van een kant en klare maaltijd genieten? Dan is de Traiteur Service een perfecte oplossing.

Traiteur service

In samenwerking met een luxe Franse cateraar hebben we in het afgelopen seizoen diverse maaltijden getest. We hebben een pakket met luxe maaltijden voor u samengesteld. Geen gesjouw meer met zware boodschappen op gladde paadjes of gestress bij aankomst om de boodschappen te doen. Een uitgekiend pakket wordt geleverd bij de receptie van uw accommodatie of bij de deur van uw appartement. Het pakket is zo samengesteld dat u voldoende etenswaren in huis heeft voor 6 x ontbijt en 6 x diner. Het pakket is daarnaast aangevuld met een aantal praktische huishoudelijke artikelen zoals vaatwastabletten, toiletpapier en afwasmiddel.


Hoe werkt het?

De traiteur service levert op de dag van aankomst bij uw accommodatie. Op de aankomstdag staan de boodschappen bij de receptie of u ontvangt een telefoontje om af te stemmen wanneer u de boodschappen kunt ontvangen in uw appartement. Het enige wat u nog hoeft te doen is vers brood halen (of via de receptie laten bezorgen) en de maaltijden zelf bereiden. De maaltijden zijn reeds voorbereid, u kunt ze of in de magnetron of ‘Au Bain Marie’ (in een pan met water) bereiden. Het vlees kunt u zelf braden, de overige zaken zijn zo voorbereid dat u ze alleen hoeft te verhitten. Alles is vers en vacuüm verpakt voor de periode van uw verblijf in Frankrijk. Vers en simpel, kan het eenvoudiger?


Wat kost het?

Voor slechts € 89 per persoon ontvangt u voor 6 dagen de volgende zaken (indicatieve opgave, kan afwijken):

Ontbijt (per persoon)
Pasta en/of jam
Sinaasappelsap
Melk
Boter
Theezakjes
Koffie
Suiker
Oplos chocolademelk
Cornflakes
Kaas
Ham
Yoghurt
Eieren
Fruit
Crackers

Kruiden & extra's (per persoon)
Mosterd
Mayonaise
Ketchup
Salade dressing
Zout
Peper
Rol toiletpapier
Vuilniszak
Papieren servetten
Vaatwastabletten
Afwasmiddel
Schuursponsje

Entrée (per persoon)
Verse soep
Taboulé
Rauwkost

Diner (per persoon)
Kip op Italiaanse wijze
Verse pasta
Erwten
Aligot met worst
Rundvlees
Biefstuk
Couscous
Rijst
Vis in saus

Dessert (per persoon)
Yoghurt
Chocoladetoetje
Taartje of pannekoek
Fruit

Waar?

Wij kunnen in verschillende bestemming de traiteurservice aanbieden. Als u uw accommodatie online boekt, kunt u de traiteurservice in het boekingsformulier kiezen.

Vervoer naar uw wintersportbestemming

Het reizen naar uw wintersportbestemming kan behoorlijk wat stress opleveren. SkieninFrankrijk doet u graag wat suggesties waarmee uw reis comfortabeler kan worden. Als u met uw eigen auto gaat rijden, lees dan de informatie bij het tabblad 'auto' en kijk eens naar de hotels die we bij het tabblad 'onderweg' aanbevelen! Voor het busvervoer pendelt SkieninFrankrijk met touringcars van uitstekende kwaliteit naar de Franse Alpen. U kunt daarnaast per trein reizen; de Ski Thalys vertrekt op zaterdagochtend en is razendsnel in de Alpen. Als u zelf al een vlucht heeft geboekt op internet, kijk dan eens bij het tabblad 'transfers' voor een transfer naar het skigebied.

Met uw eigen auto naar de Franse Alpen


Indien u uw eigen tijdsindeling wilt kiezen, of u wilt lekker met de kinderen een nachtje onderweg slapen, dan is uw eigen auto het beste vervoermiddel om naar de Franse Alpen te rijden.

Als u snel naar de Franse Alpen wilt rijden met uw auto, dan kunt u gebruik maken van de verschillende Franse tolwegen. De blauwe borden geven de weg naar de snelweg aan en als dat een tolweg is, wordt dat aangegeven met het woord Péage. De groene borden geven alternatieve wegen aan, handig als er bijvoorbeeld op de snelweg een file staat of als u liever geen tol betaald. Als u met uw eigen auto naar de sneeuw gaat, zijn sneeuwkettingen en winterbanden een must! Voor de grensovergang heeft u een paspoort, rijbewijs en een geldige groene kaart nodig.

De tolgelden op de Franse autowegen zijn ca. € 100 (retour). Als u via Zwitserland rijdt, heeft u een Autobahnvignet nodig, dit kunt u bij de ANWB voor vertrek regelen. De tol op snelwegen kan altijd contant en met een creditcard afgerekend worden. Met een gewone Nederlandse pinpas gaat het niet. Voor auto's niet hoger dan ca. 2.10 m gaat het veel sneller als u de tolpoortjes kiest met (o.a.) het logo CB (=Carte Bancaire). Men accepteert daar alle creditcards (steeds vaker met pincode) met uitzondering van Maestro-betaalkaarten (zoals de Giropas van Postbank). Voor deze CB-tolpoorten staan veel minder auto's dan voor die waar u contant kunt betalen (= met groene pijl).

Op de tol-snelwegen is de maximum snelheid 130 kilometer, op andere snelwegen meestal 110 kilometer per uur. Verder geldt buiten de bebouwde kom een maximum van 90 km per uur en in de bebouwde kom een limiet van 50 km per uur. Afgezien van de tol kennen de snelwegen één groot verschil met Nederland: er is veel meer te beleven op de grote parkeerplaatsen. Op de grotere parkeerplaatsen (aires) zijn speeltuintjes voor de kinderen heel gewoon. Zorg dat u daar pauzeert en beweegt, zodat u fitter aan de volgende etappe begint!

Bij tankstations verbonden aan grote warenhuizen ligt de prijs van brandstof lager. Diesel (gazole of gasoil) en loodvrije benzine (sans plomb) is overal verkrijgbaar.

In de meeste autovrije skistations bent u verplicht uw auto in de daarvoor bestemde parking te parkeren (tegen betaling). Indien er een parking aanwezig is bij de door uw geboekte accommodatie kunt u deze (indien beschikbaar) via ons reserveren en ter plaatse betalen. In de grotere skiplaatsen kunt u via internet uw parkeerplaats reserveren in de lokale overdekte parkings, vraag ons naar de mogelijkheden.

SkieninFrankrijk verzorgt graag uw autohuur. Bijvoorbeeld omdat u al een vlucht geboekt heeft, maar nog naar uw skistation wilt rijden. U bespaart enorm door vooraf bij ons uw auto te reserveren. Wij werken samen met AVIS, daardoor heeft u gegarandeerde tarieven. Alleen wijzigingen van lokale belastingen of een belangrijke toename van de autokosten ter plaatse kunnen een prijswijziging tot gevolg hebben.

Met de touringcar naar de Franse Alpen


Van vrijdag 22 december tot en met vrijdag 16 maart 2018 pendelt de Direct Liner voor SkieninFrankrijk naar de Franse Alpen. De bus pendelt in het gebruikelijke weekritme met vertrek op vrijdagavond en thuiskomst op zondagochtend tot de laatste heenreis van 16 maart 2018.

Wij rijden met kwaliteitsbussen, voorzien van het Keurmerk Busbedrijf. Alle stoelen zijn Royal Class (RC). In de touringcars vindt u dubbele beglazing, toilet, airco, koelkast, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en video. Alle bussen zijn standaard uitgerust met winterbanden en sneeuwkettingen en comfortabele verstelbare Royal Class stoelen. Uw bagage mag maximaal 20 kg bedragen, en mag bestaan uit: 1 koffer, tas of rugzak, 1 paar ski’ s of snowboard, 1 paar skischoenen en 1 kleine tas met handbagage. In de bus mag niet worden gerookt, maar voor rokers wordt onderweg af en toe gestopt. SkieninFrankrijk.nl houdt het recht om bij te weinig passagiers een opstapplaats te laten vervallen. Indien de busreis bij een andere maatschappij ondergebracht wordt, gelden de voorwaarden van de betreffende vervoerder.

Prijzen retour Royal Class per persoon
22 dec. 2017 € 165
29 dec. 2017 € 165
05 jan. 2018 € 150
12 jan. 2018 € 150
19 jan. 2018 € 150
26 jan. 2018 € 150
02 feb. 2018 € 150
09 feb. 2018 € 150
16 feb. 2018 € 150
23 feb. 2018 € 165
02 mrt. 2018 € 150
09 mrt. 2018 € 150
16 mrt. 2018 € 150

Bij een losse pendel (reservering zonder accommodatie of skipas) worden (eenmalig) reserveringskosten van € 40 berekend. Bij een stijging van meer dan 5% van de brandstofprijzen, zoals die bekend zijn op 1 juli, behouden wij ons het recht voor deze door te belasten. Indien er wijzigingen in de wetgeving of CAO optreden die invloed hebben op de prijs, zijn wij genoodzaakt zijn deze door te belasten, wij zullen u in voorkomende gevallen direct informeren.

Opstapplaatsen Nederland & België

De touringcars vertrekken op vrijdag uit Nederland en België. Er wordt met meerdere bussen gereden. De tijden in uw ticket zijn de exacte tijden, onderstaande tijden dienen ter indicatie. Tijdens de hoogseizoenweken vertrekt de bus soms 1 uur eerder. In uw reisbescheiden vindt u de definitieve opstaptijden.

Plaats Tijd Opstapplaats
Amsterdam 16.30 uur Europaboulevard P 18 (Buitenveldert Oost)
Utrecht 17.00 uur Touringcarhalte, Reactorweg 1, nabij restaurant Meet & Eat
Den Bosch 17.45 uur Station-NS Bruistensingel bij Bushalte
Den Haag 16.00 uur Centraal Station busplatform 1e etage boven
Rotterdam 17.00 uur Metrostation Capelsebrug
Prinsenbeek 17.45 uur NS Prinsenbeek, parkeerterrein de Elleboog
Tilburg 18.15 uur Ijssportcentrum Stappegoor, Stappegoorweg
Eindhoven 18.30 uur P&R Meerhoven, Sliffertsestraat 304
Luik 22.00 uur Station Guillemins Busstation, Rue du Plan Incliné bushalte naast Esso tankstation
Gent * 16.15 uur Bushalte Oudenaardsesteenweg bij Texaco
Brussel * 16.45 uur Koning Boudewijnstadion, Marathonlaan 135
Antwerpen * 17.30 uur Luchthavenlei/Vosstraat (bij luchthaven)

* Let u op! Voor alle opstapplaatsen in Belgie geldt een toeslag van € 10,- per persoon.

Voor de bestemmingen Val Thorens, Les Menuires, St. Martin de Belleville, Moutiers, Tignes, Bourg St. Maurice, Vallandry, Les Coches, Landry, Aime, Belle Plagne, Plagne 1800, Plagne Centre en Plagne Soleil gelden bovenstaande opstapplaatsen in Nederland & België. Alle andere bestemmingen beschikken over andere opstapplaatsen in Nederland & België, vraag ons naar de mogelijkheden.

Vanaf 20 personen kunt u een verzoek voor uw eigen opstapplaats indienen. Afwijkende plaatsen voor groepen van 11 tot 20 kunnen worden aangevraagd, deze worden ca. 10 dagen voor vertrek akkoord of niet akkoord gegeven, afhankelijk of deze plaats in de route is in te passen. Voor gezelschappen onder de 11 personen worden geen afwijkende op- of uitstapplaatsen geaccepteerd.

Uitstapplaatsen Frankrijk
Bestemming Uitstapplaats Bijzonderheden
Aime Gare SNCF (treinstation) Dit is een dalstation
Belle Plagne Parking du Bas Transferbestemming*
Bourg St. Maurice McDonalds Dit is een dalstation
Landry Gare SNCF (treinstation) Dit is een dalstation
Le Corbier St. Jean de Maurienne (station) Aanvullend vervoer zelf regelen
Les Coches Tot Landry treinstation Aanvullend vervoer zelf regelen
Les Menuires Gare routière (busstation) Rechtstreeks
Moûtiers Busstation bij treinstation Dit is een dalstation
Plagne 1800 App. Maeva Transferbestemming*
Plagne Centre Hotel Terra Nova beneden ingang Transferbestemming*
Plagne Soleil P&V Le Mont Soleil Transferbestemming*
St. Jean d'Arves Bij de bioscoop (Cinema) Aanvullend vervoer zelf regelen
St. Sorlin d'Arves Centrale busparkeerplaats Aanvullend vervoer zelf regelen
St. Martin de Belleville Centrum bij de kerk Rechtstreeks
Tignes Le Lac Busstation Maison de Tignes Transferbestemming*
Tignes Les Brévières Hotel le Genépy Transferbestemming*
Tignes Val Claret Parking Grande Motte Club Alpina/Chalet Bouvier Transferbestemming*
Vallandry Tot Landry treinstation Aanvullend vervoer zelf regelen
Val Thorens Parkeerplaats t/o Altineige Rechtstreeks

Sommige bestemmingen vermelden een andere uitstapplaats. Voor deze bestemmingen geldt dat u de bus kunt reserveren tot de betreffende uitstapplaats van waaruit u zelf aanvullend vervoer kunt organiseren en betalen. Vraag ons naar de mogelijkheden bij deze transfers, wij helpen u graag verder.

*U gaat met een transferbusje naar uw bestemming, hiervoor geldt een toeslag van € 30,- per persoon. Hier zijn geen Royal Class stoelen aanwezig. Het kan voorkomen dat u op de terugreis even moet wachten op de doorgaande bus naar Nederland.

Ski Thalys: in een ontspannen sfeer naar de Franse Alpen!


U vertrekt 's ochtends en 's middags staat u al met beide benen in de sneeuw! Reis zonder lange inchecktijden, ontspannen en snel naar de Franse Alpen. U bent niet gebonden aan een maximum gewicht wat u aan bagage kunt meenemen. Kies voor comfort, snelheid en een aantrekkelijke prijs.

Zaterdagochtend vroeg vertrekt Ski Thalys en na enkele stops rijdt u vervolgens met hoge snelheid naar de Franse Alpen, waar u al aan het begin van de middag aankomt. U kunt rustig lezen, een dutje doen of genieten van het voorbijtrekkende landschap. Zo heeft u géén last van files, mist of sneeuw. Uw ski’s of snowboard kunt u altijd gratis meenemen.

In het bar-/buffetrijtuig (gedurende de hele reis geopend) kunt u voor koffie, thee en andere dranken terecht, maar er zijn ook broodjes, salades en warme snacks verkrijgbaar. De gehele Ski Thalys is rookvrij. Thalys telt 2 reisklassen: Comfort 1 en Comfort 2. Reizen in Comfort 1 betekent extra service en faciliteiten: meer beenruimte, bredere stoelen, catering op de zitplaats (welkomstdrankje, snack en hoofdmaaltijd) stopcontact naast uw stoel (m.u.v. stilterijtuig) en gratis WiFi.

Autohuur (AVIS)


SkieninFrankrijk verzorgt graag uw autohuur. Bijvoorbeeld omdat u al een vlucht geboekt heeft maar nog naar uw skistation wilt rijden. U bespaart enorm door vooraf uw auto te reserveren. Wij werken samen met AVIS, daardoor heeft u gegarandeerde tarieven. Alleen wijzigingen van lokale belastingen of een belangrijke toename van de autokosten ter plaatse kunnen een prijswijziging tot gevolg hebben. Bij het ophalen van de auto (op vertoon van uw voucher) zal u een borg gevraagd worden die u dient te voldoen per creditcard van de bestuurder. U ontvangt de borg weer terug indien u de auto na afloop van de huurperiode schadevrij en afgetankt terugbrengt. Indien er bij het terugbrengen van de auto op dit bedrag wordt ingehouden, adviseren wij u een kwitantie te vragen. De lokale toeslagen worden ook op deze creditcard afgeboekt.

Algemene huurvoorwaarden

 • Minimum leeftijd bestuurder 21 jaar.
 • U reserveert per categorie, dus niet voor merk of type. Een preferentie is mogelijk maar biedt geen garantie.
 • Indien u de verhuurperiode overschrijdt met meer dan 59 minuten later als de geplande inlevertijd, dan wordt u door Avis een extra dag huur in rekening gebracht. Houdt u hier rekening mee i.v.m. vroege of late vluchten.
 • Ongebruikte huurdagen worden niet terugbetaald.
 • Kinderzitje is verplicht voor kinderen tot en met 4 jaar.


Transfers luchthaven

Wij organiseren graag uw transfer op maat. Indien u zelf reeds uw vlucht heeft geboekt en u zoekt een transfer naar de luchthaven kunnen wij een taxi voor u reserveren of u kunt een huurauto via ons regelen.
Voor het boeken van bustickets met de locale bus kunt u niet bij ons terecht. U vindt hier een aantal suggesties om zelf uw transfer te regelen:

Vliegveld Genève
Transfers vanaf Genève met Alpski bus
Transfers vanaf Genève met Altibus
Vliegveld Grenoble
Transfers vanaf Grenoble met Trans Isère
Transfers vanaf Grenoble met Ben's Bus
Vliegveld Chambéry
Transfers vanaf Chambéry met Altibus
Vliegveld Lyon
Transfers vanaf Lyon met Satobus
Vliegveld Nice
Transfers vanaf Nice met Santa AzurTrein op maat


De wintersporter van tegenwoordig wil over steeds meer flexibiliteit kunnen beschikken tijdens het boeken van zijn/haar reis. Bij een treinreis op maat heeft u de optie om zelf de vertrekdag te kiezen, vertrek is namelijk dagelijks mogelijk! Frankrijk heeft een sterk ontwikkeld spoorwegnet (vooral vanuit Parijs) dat alle steden met elkaar verbindt door middel van de TGV (hogesnelheidstreinen) of de TER (regionale sneltreinen). De trein is praktisch, snel en comfortabel, en is een van de beste manieren om u in Frankrijk te verplaatsen.


Wilt u 's nachts of overdag reizen?

U kunt met de nachttrein reizen (vanuit Nederland met de Thalys tot Parijs en daar stapt u op de nachttrein). U bereikt op een comfortabele manier de Alpenstations vanwaar u een aansluitende bustransfer naar uw wintersportbestemming neemt. Na aankomst op het station van genoemde plaatsen staan er bussen klaar om alle skidorpen te bereiken. Wat wilt u nog meer? 's Nachts al slapend naar de wintersportbestemming en 's ochtends uitgerust aankomen terwijl de zon achter de wit besneeuwde toppen verschijnt! Toch liever overdag reizen en genieten van het voorbij schietende landschap? Kies dan voor de snelle TGV! Op iedere dag van de week vertrekken er meerdere TGV's per dag naar de Franse Alpen.


Waar kunt u naar toe?

De volgende skigebieden kunnen gemakkelijk bereikt worden met aankomst in de aangegeven stations:


Chambéry Alpe d'Huez, Oz en Oisans en Les Deux Alpes
Moûtiers Val Thorens, Les Ménuires, Courchevel, Mottaret, Méribel, Valmorel, Pralognan, La Tania, Champagny en Brides les Bains
Bourg st. Maurice Les Arcs, La Rosière 1800, Sainte Foy, Tignes en Val d'Isère
Aime Les Coches, Belle Plagne, Plagne Soleil en Plagne Village

Wat is het verschil tussen Thalys en TGV?

Thalys, het Europese netwerk voor hogesnelheidstreinen, verzekert talrijke verbindingen tussen België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. 25 keer per dag verbindt Thalys Brussel met Parijs in minder dan anderhalf uur. De TGV (Train Grande Vitesse) verbindt meer dan 200 bestemmingen in Frankrijk, en combineert daarbij een doeltreffend netwerk, kwaliteitsservice en -comfort met uiterst competitieve prijzen. Elke dag, en voor bepaalde bestemmingen zelfs elk uur, worden rechtstreekse verbindingen verzekerd tussen de diverse stations. Met zijn 300 km per uur is de TGV de technologische trots van Frankrijk. Hij is veilig, punctueel en comfortabel, en verbindt de centra van de grote steden in recordtijd. In de TGV is reserveren verplicht.


Diverse tarieven

Het tarief van de vervoersbewijzen varieert afhankelijk van het comfort (er zijn 2 klassen) en van de vertrektijd (spitsuur of niet). Er zijn talrijke voordelige formules speciaal voor de buitenlandse gasten (Europass, Eurodomino, Inter-Rail) die voor vertrek gekocht moeten worden.


Overstappen in Parijs

Er zijn vijf grote treinstations in Parijs, die maken dat de treinreizigers wel eens het overzicht verliezen. In het Gare du Nord, het grootste van Europa, komen de treinen uit Noord Europa aan (Thalys en Eurostar). Dagelijks gebruiken 500 000 reizigers dit station. Nederlanders die met de trein uit Nederland komen, arriveren op Gare du Nord en zullen voor de bestemming naar het zuiden moeten overstappen op een ander station, voor de Alpen is dat meestal Gare de Lyon. U kunt voor de verbinding van het ene naar het andere station in Parijs het beste gebruik maken van de metro. Indien u uw kaartje in Frankrijk koopt moet uw het altijd afstempelen (in de oranje stempelautomaten aan het begin van het perron), voordat u in de trein instapt.


Overnachten onderweg


Als u niet in één keer naar uw eindbestemming wilt rijden kunt u onderweg een overnachting plannen. Met een leuk hotel onderweg begint uw vakantie al een dag eerder. Wij hebben adressen die we graag met u delen.

Chateau de Burnand

Gelegen in de zuidelijke regionen van de mooie Bourgogne bevindt zich het dertiende-eeuws sprookjesslot Château de Burnand. Voor verhuur zijn drie riante slaapkamers, een kleinere slaapkamer alsmede een Gîte beschikbaar. De Gîte beschikt over een eigen woonkeuken, badkamer en woonkamer met grote openhaard. Tel: 0033 (0) 385926711 www.chateaudeburnand.net

Hotel Manoir Bonpassage

In 2003 zijn Karel en Marja Brummer gestart met dit heerlijke hotelletje met een persoonlijke en hartelijke ontvangst. Manoir Bonpassage heeft 9 stijlvol en comfortabel ingerichte 2 tot 4 persoonskamers met bad/douche en toilet. Tel: 0033 (0) 380202616 www.bonpassage.com

Hotel L'Europe in Langres

Eigenaar Roger is een chef in hart en nieren, hij verwelkomt u met een glimlach en komt 's avonds in het restaurant meestal even vragen of alles naar wens is. Na het diner treft u hem in de huisbar voor een slaapmutsje. De gastvrijheid van Roger is tekenend voor het hotel, u zult er met veel plezier verblijven. Tel: 0033 (0) 325871088 www.relais-sud-champagne.com

Hotel George in Montmélian

Dit eenvoudige hotel heeft kamers met douche of bad en toilet. Vlakbij het hotel is een waanzinnig goed restaurant, genaamd Les Cinq Voutes. De aanwezigheid van dit fantastische restaurant deed ons besluiten dit hotel voor u te selecteren als hotel voor onderweg. U vindt Hotel George tussen Chambéry en Albertville. Tel: 0033 (0) 479840587 www.hotelgeorge.fr

Hotel Monal in Sainte Foy

Op de doorgaande weg naar Tignes en Val d'Isère, een paar kilometer voor de weg die omhoog gaat naar het skistation Sainte Foy vindt u Hotel Monal. Dit logies de France hotel heeft een fantastisch restaurant: La Grange. Dit restaurant is mede vanwege de fantastische keuken en de gezellige bar met veel locals een echte aanrader. In 2007 is het hotel volledig vernieuwd. Tel: 0033 (0) 479069007 www.le-monal.com

Interessante internetadressen
www.chateauxhotels.com voor luxe hotels en kastelen in heel Frankrijk
www.relaischateaux.fr voor luxe verblijven wereldwijd maar met een flink Frankrijk aanbod
www.logis-de-france.fr voor typisch Franse hotelletjes van iedere klasse met altijd een goede keuken
www.chateaux-france.com voor Franse kastelen en privé verblijven op basis van logies ontbijt
www.ch-demeures.com voor middenklassenhotels in Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland
www.esprit-de-france.com voor verblijven in de buurt van musea, tuinen of andere culturele bezienswaardigheden

Welke informatie wilt u?


Bel mij / mail mij
Offerte aanvraag

Trustpilot


19:02:00 | 2,65 | -Tot-NL | NMT-WEB-118TourWeb © NetMatch